Ρένα Κοντράρου, interior designer, διακόσμηση εσωτερικών χώρων
Design Art Creators
Ρένα Κοντράρου

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Η Κατοικία αποπνέει μια πολυτέλεια υψηλής αισθητικής που προκύπτει από πολύτιμα υλικά και ραφινάτες υφές μεταξωτών υφασμάτων και βελούδων καθώς και αυστηρές γεωμετρικές φόρμες.
Ένα ύφος που συνδυάζει τις τάσεις της σύγχρονης διακόσμησης με την πολυτέλεια και το Glamour. Το κτίριο αναπτύσσεται κατακόρυφα σε 3 κυρίως επίπεδα – ημιυπόγειο, ισόγειο, όροφος - καθώς και μια σοφίτα. Οι χώροι υποδοχής και η κουζίνα βρίσκονται στο ισόγειο της κατοικίας από όπου γίνεται και η κεντρική είσοδος στο κτίριο.
Στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια της οικογένειας: 2 παιδικά υπνοδωμάτια και το master υπνοδωμάτιο με το μπάνιο του και το dressing room που έχει θεα στην πισίνα καθώς και ένα γραφείο και οι χώροι υγιεινής. Το ημιυπόγειο φιλοξενεί μια δεύτερη κουζίνα και καθιστικό με οπτική επαφή στον κήπο, ξενώνα, χώρο υπηρεσίας, μικρό γυμναστήριο, μπιλιάρδο καθώς και κλειστές θέσεις στάθμευσης. Το ασανσέρ και μια μαρμάρινη σκάλα συνδέουν κατακόρυφα τις λειτουργίες της κατοικίας.
Το κύριο Υπνοδωμάτιο αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης με τους παστέλ τόνους και τις χρυσές πινελιές ενώ τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια, το καθένα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του κάθε παιδιού. Η Κουζίνα με τη δευτερη καθημερινη τραπεζαρία βρίσκονται στο πίσω μέρος του ενιαίου χώρου των χώρων υποδοχής, υπερυψωμένα, έχοντας άμεση επαφή με τον κήπο και την πισίνα.
Τα βασικά υλικά που εναλλάσονται συνολικά σε όλο το κτίριο είναι σοβάς, ξύλο, υπόλευκο μάρμαρο, γυαλί, δέρμα και inox. Tα ξύλινα δάπεδα στο εσωτερικό είναι από δρυς, ενώ αυτά των εξωτερικών χώρων είναι deck αφρικανικής ξυλείας.
Τα μάρμαρα είναι ‘Μαρμαράς’ υπόλευκου χρώματος. Τα σύγχρονα επώνυμα έπιπλα επιλεχθήκαν από τα καταστήματα ROOM & INTERNI by Moda Bagno. Ο μαύρος δερμάτινος καναπές του σαλονιού του οίκου Minotti δένει με τις επιβλητικές πολυθρόνες του οίκου Βaxter στο κυρίως σαλόνι. Σε μεμονωμένους τοίχους έχουν τοποθετηθεί ταπετσαρίες (όπως το παιδικό υπνοδωμάτιο με τα παπουτσάκια μπαλέτου και το dressing room) οι οποίες με τα σχέδια τους και την υφή τους προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στους χώρους.